Mar 22, 2011

Saranghae!!

Assalamualaikum w.b.t..
Haha..rase cam tajuk entry takde kaitan sangat dgn isi post kali ni. Pape pun kita layan!hehe..
Dah berminggu2 rasenye tak update blog ni.(yeke?hehe..)
Banyak aktiviti2 yg ana buat sblm2 ni..rase macam takde mood nak update bile tengah serabut dgn macam2..Time weekend bkn main plan nak siapkan keje, tp haram..terbengkalai jgak..
Sebab penat + malas punye hal.huhu..Sungguh tak patut..Allah dah bagi byk masa, tp duk sia-siakan je..huhu..nak kene Amy Natasha Adam ni..Piat telinga tu karang baru tahu!Ei!Geramnya!huuu..

Tapi malam ni ada mood sikit nak update blog ni. Jiwa tengah kacau sebenarnya..Makin lama rase makin empty je jiwa ni..Mungkin kurang peringatan tuk diri sendiri..Kene muhasabah diri balik ni..Allahurabbi..
Anggap jela entry kali ni sesi luahan perasaan.hehe..

First, sebenarnya ana Homesick yg tahap ape pun taktaw nak cakap.. Kalau sketch graph, kirenya dah kat Peak of the graph la katekan..uwaa!!Tolong la hati ni bertahan. Bukan lame sangat pun lagi..Bukan apa, mak ana pegi umrah, bila keadaan macam ni ana akan rase mak ana tu jauhhhhhhh sangattttttt dari sini..huhu..Nak balik!
Baru2 ni duk mesej dgn adik2, suma duk cakap "Rindu sangat2 la kat akak!"huhu..
Ye adik2ku syg, akak pun rindukan kalian jugak..Ikut hati nak terbang je pegi dekat adik2ku suma..

Second, hati berentak galau ni sebab ada urusan yang tak setel2 lagi..Huhu..Urusan hidup..Wallahualam.Nak cite lebih2 pun rase tak patut.Blog is not a diary.hehe..Cuma yg penting soal hidup dan mati jugak la.ngeh3!

Third, jiwa yang makin resah bila fikir dah nak habis study ni, duk fikir nak keje apa. Ada je apply2 keje, takat ni yg positif belum ada lagi..Sabar2!Rezeki tu Allah bukan nak bagi dengan mudah, Dia suruh kita berusaha.Kalau suma dpt dgn senang nanti kita kurang bersyukur. Betul tak?ngee..

Forth, Final Year Project..ermm..bab ni mmg takda mood terus nak cite la..trus graph mood tu decrease kat -ve side.haha..Teruk betul!

Fifth..hehe..banyaknya..yang ni risau sebab esok nak ambil JPJ test.Setelah 10 jam belajar drive, maka tibalah saat yg paling mendebarkan.haha..hyperbola sungguh..Yela, hari tu kat jalan raya asik termati enjin je cane?Paling risau pulus ni hah. Taknak kene repeat!Nanti melayang duit.Tengah pokai da ni..huhuhu..Moga Allah permudahkan esok!amin!

Ok, tu je kot bende yang menyesakkan jiwa dan nurani ana ni skrg..wewewe..ayat tak bleh tahan!
Pape pun still ada yang menggembirakan dlm seminggu dua ni..Baru2 ni dapat la berehlah dgn adik beradik Usrah Ar-Raudhah kat sungai pisang.

Air yang jernih jgn tidak sangka ada buaya.wawa..

Antara adik beradik usrah yang hadir.Comey cangat!hehe..Uhibukuma Fillah!(betul ke arab ni?ngee)

Yang berjilbab hitam itu Naqibah ana..huhu..Saranghae tihah!<3

Hari yg sama dan tmpt yg sama gak ana berehlah dgn classmate manurian (Manufacturing 4th year).hehe..Besh sgt!!Kenangan terindah la katakan..huhu..sblm melangkah pergi meniggalkan UIAM tercinta..wuwu..Cedihnya!!

Mase ni bro baru siap mandi sungai.Masing2 muka ketat je.Tak sempat nak senyum.Tapi sis suma manis je muka..hehe..

Ni time sesi bergambar dgn dak manurian dlm UIAM.

Sebabkan masing tak puas bergambar, so lepas lab6 test pun sempat lagi nak bergambar.hehe..

Last words, ana tujukan lagu yang ana suke2 sgt buat suma yang telah menggembirakan hidup ana!hehe...

Kenangan Terindah

Artist: Samsons

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...

Sila ignore lirik lagu ni if takde kaitan.haha..Wallahua'am..

1 comment:

bunga said...

cabaran mmg satu rahmat..