Feb 9, 2011

Sedarkah Kita Umat Islam Akhir Zaman??


Assalamualaikum w.b.t

Ana nak share 1 note dari seorang sahabat kat FB tentang Umat Islam makin mengikuti langkah-langkah Yahudi dan Nasrani. Nauzubillah.. Kenapa budaya yang tak elok mesti diikut?Kenapa kita tak ikut semangat Yahudi yang sanggup bermatian kerana agama mereka?Mengikut kebijaksanaan Yahudi dalam meningkatkan ekonomi negara dan mendidik anak2 muda menjadi lebih genius itu lebih baik..Cuba kita selusuri perkongsian berikut:

Gothik Melayu semakin berleluasa. (Sekadar Gambar Hiasan)

Umat Islam Mengikuti Langkah-langkah Yahudi dan Nasrani

Daripada Abu Sa’id Al-Khudri ra. berkata, Bahawasanya Rasulullah saw. bersabda, "Kamu akan mengikuti jejak langkah umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka." Sahabat bertanya, "Ya Rasulullah! Apakah Yahudi dan Nashrani yang kau maksudkan?" Nabi saw. menjawab, "Siapa lagi kalau bukan mereka".

(H.R. Muslim)

Punk bukan budaya Muslim.

Keterangan

Umat Islam akan mengikut jejak langkah ataupun "carahidup" orang-orang Yahudi dan Nashrani, hinggalah dalam urusan yang kecil dan perkara-perkara yang tidak menasabah. Contohnya, jikalau orang Yahudi dan Nashrani masuk ke lubang biawak yang kotor dan sempit sekali pun, orang Islam akan terus mengikuti mereka.

Zaman sekarang ini kita dapat melihat kenyataan sabdaan Rasulullah saw. ini. Ramai orang Islam yang kehilangan pegangan di dalam kehidupan. Mereka banyak meniru "carahidup" Yahudi dan Nashrani samada mereka sedar atau tidak. Ramai orang Islam yang telah terperangkap dengan tipu helah Yahudi dan Nashrani dan ramai pula orang yang menjadi alat dan tali barut mereka.

Ya Allah! Selamatkanlah kami daripada mereka.

40 Hadith tentang Peristiwa Akhir Zaman ini dipetik dari buku yang telah di susun oleh Abu Ali Al Banjari An Nadwi (Ahmad Fahmi Zamzam)Semakin parah keadaan masyarakat Malaysia sekarang sebagai petanda akhir zaman.

Dalam kelalaian kita kepada budaya jahiliah ni, sedar tak sedar Allah telah banyak timpakan musibah kepada kita sebagai peringatan dan kifarah dosa kepada kita.Tapi kita masih leka dan terus hanyut dengan keseronokan yang indah dimata, tapi terseksa ruhani..


Ingatkah kita kepada Tragedi 11/9?Sungguh menarik. Baca dari awal hingga akhir. Jika anda seorang yang skeptikal, teruskan saja pembacaan anda, jangan henti sekerat jalan kerana sebenarnya ia amat menarik.
Malah, boleh dikatakan, ia juga agak menakutkan! (terutama tips yang bahagian akhir tu)
 1. Nama ‘NEW YORK CITY’ terbina dari 11 huruf & Nama ‘AFGHANISTAN’ juga terbina dari 11 huruf
 2. Nama pengganas yang pernah membuat ugutan untuk menyerang Menara Berkembar (NY Twin Towers) pada tahun 1995 adah ‘Ramsin Yuseb’. Nama ini terbina dari 11 huruf. Nama ‘GEORGE W BUSH’ juga terbina dari 11 huruf.
 3. New York adalah negeri ke 11 bagi Negara US
 4. Kapal terbang pertama yang melanggar Twin Towers adalah Penerbangan no 11. (flight number 11). Kapal terbang ini membawa 92 penumpang. 9 + 2 = 11
 5. Kapal terbang kedua yang melanggar Twin Towers adalah Penerbangan no 77 (flight number 77). Pesawat ini membawa 65 penumpang. 6 + 5 = 11
 6. Tragedi ini berlaku pada 11hb September. Ia juga dikenali dengan peristiwa 9/11. 9 + 1+ 1 =11. Fakta angka (tarikh) 9/11 ini menyerupai nombor kecemasan Negara US iaitu ‘Rescue 911’
 7. Jumlah semua mangsa yang terlibat dalam tragedi tersebut ialah 254 orang. Maka, 2+5+4=11.
 8. 11 September adalah hari yang ke-254 dalam setahun kalendar. Maka, 2+5+4=11
 9. Peristiwa pengeboman besar yang berlaku selepas daripada insiden Twin Towers New York City ialah di Madrid pada 3/11/2004. Maka, 3+1+1+2+0+0+4=11
 10. Tragedi di Madrid ini berlaku 911 hari selepas tragedi ‘9/11’ di New York
 11. Menurut fakta Bangunan ‘Twin Towers’ ini dikatakan mempunyai 110 tingkat. Apabila disemak di dalam AlQuran, pada ; Surah ke 9 adalah surah AL-TAUBAH (surah ini tidak dimulakan bacaannya dengan kalam Bismillah). Surah ini ada 129 ayat. Dari ayat 1 hingga 93 ia berada di Juzu’ ke 10 dalam Al-Quran, manakala seterusnya dari ayat 94 hingga akhir (129) – ia berada di Juzu’ ke 11 dalam Al-Quran.

Apabila disemak pada surah ini (surah 9), juzu’ ke 11 & ayat ke 110, kita akan bertemu dengan cerita BANGUNAN (mula dari ayat 109-110) iaitu:
(109) Maka apakah orang-orang yang mendirikan bangunan (masjid) atas dasar taqwa kepada Allah dan keredhaanNya itu lebih baik, atau orang yang mendirikan bangunannya di tepi jurang yang runtuh, lalu (bangunan) itu roboh bersama-sama dengan dia ke dalam neraka Jahannam? Allah tidak memberi petunjuk kepada orang yang zalim.
(110) Bangunan yang mereka dirikan itu sentiasa menjadi penyebab keraguan dalam hati mereka, sampai hati mereka hancur. Dan Allah Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana.
(sumber: http://taufiqduta.blogspot.com/2010/12/rahsia-angka-11-dan-tragedi-911.html)


Tidak serikkan kita setelah ditimpa Tsunami?


Kemaman –- Tragedi ombak besar atau tsunami yang melanda negara ini terutama di utara dan pantai barat semenanjung yang mengakibatkan ramai kehilangan nyawa dan kemusnahan harta benda...

Sehingga setakat ini 63 orang disahkan terkorban manakala 26 masih lagi hilang, beratus-ratus rumah dan kenderaan musnah apabila ombak besar atau tsunami akibat gempa bumi kuat di perairan Sumatera, melanda pantai Pulau Pinang, Perlis, Kedah, Perak dan Selangor Ahad lalu.

Ombak besar turut melanda Indonesia, Thailand, India, Sri Lanka, Maldives, Myanmar dan Bangladesh meragut kira-kira 23,339 nyawa, dengan Sri Lanka mencatat kematian tertinggi.

Tsunami mencapai ketinggian enam meter itu menyusuli gempa bumi 8.9 skala Richter itu, paling kuat dalam tempoh 40 tahun. Ia berpusat di Latitud 3.1 Utara dan Longitud 95.5 Timur, 590 kilometer dari sini dan 680 kilometer dari Kuala Lumpur.

(sumber: http://www.pemudaumno.org.my/modules.php?name=News&file=article&sid=3683)


Fenomena banjir di Malaysia..

Beberapa negeri di selatan Malaysia terutamanya Johor telah dilanda banjir besar mulai 18 Disember 2006 akibat hujan lebat yang mencurah-curah. Banjir ini merupakan yang paling teruk di Malaysia abad ini. Banjir ini turut dirasai negeri-negeri jiran seperti Pahang, Melaka dan Negeri Sembilan. Banjir ini berlaku ketika musim tengkujuh di Keantan dan Terengganu. Taufan Utor dikatakan merupakan punca hujan luar biasa ini... Selepas air mulai surut, banjir kedua berlaku ketika orang ramai mula berpindah balik ke rumah selepas banjir pertama yang mengorbankan sekurang-kurangnya 17 orang


Johor merupakan negeri yang paling teruk terjejas akibat banjir ini. Batu Pahat, Johor Bahru, Kluang, Kota Tinggi, Mersing, Muar, Pontian dan Segamat telah dilanda banjir. Hubungan ke Kota Tinggi dan Segamat telah terputus terus. Antara Sehingga 90,000 orang telah dipindahkan dan bekalan makanan di pusat pemindahan dilaporkan terhad.


(sumber: http://ms.wikipedia.org/wiki/Banjir_di_Malaysia_2006-2007)

Negeri-negeri tersebut yang jarang dilanda banjir teruk dan pertama kali berlaku pada 2006 dan sekarang yang kali kedua pada tahun ini, 2011.Tidakkah rase pape yang pelik??


Kemelut politik Mesir..

POLITIK Mesir terus bergolak. Desakan rakyatnya supaya Hosni Mubarak meletak jawatan terus berkumandang melalui demonstrasi massa. Apa yang berlaku di Mesir itu merupakan gelombang pergolakan politik di negara-negara Arab yang bermula di Tunisia.

Namun, setakat ini Mubarak kelihatan sukar untuk mengalah. Malah, presiden yang dianggap diktator itu mengerahkan pasukan keselamatan mengawal dan menundukkan kebangkitan rakyat itu.


Mubarak juga melihat bahawa kekuatan internet sebagai medium penyebaran maklumat dan jaringan sosial yang berpengaruh mampu melonjakkan momentum kebangkitan rakyat yang sekali gus menjadi ancaman dan senjata yang dapat memusnahkan penguasaan politiknya.

Justeru, beliau turut mengambil langkah memutuskan hubungan internet bagi mengawal merebaknya kebangkitan rakyatnya. Beliau juga telah melaksanakan perintah berkurung.

Statusnya demonstrasi jalanan sudah bertukar kepada revolusi berdarah. Pemberontakan massa ini disertai oleh hampir seluruh lapisan masyarakat yang merangkumi pelbagai kelompok dan kelas sosial yang luas sama ada dari kelompok miskin, kelas menengah, kaum terpelajar dan kelompok politik pelbagai ideologi yang dengan lantang menyeru pembebasan dari rejim diktator dan korup. Mereka mahukan perubahan politik yang lebih demokratik dan kerajaan yang memperjuangkan nasib rakyat.

Seperti juga di Tunisia, punca berlakunya kebangkitan rakyat di Mesir adalah didorong oleh kezaliman rejim yang berkuasa, ketidakadilan, kemiskinan dan kekangan terhadap demokrasi. Amat jelas, senario pergolakan politik yang berlaku di Mesir itu menunjukkan bahawa kepemimpinan Mubarak telah kehilangan kepercayaan rakyat. Sebenarnya rakyat telah lama memendam perasaan tidak puas hati.


Kadar kemiskinan di negara itu masih tinggi dan kadar pengangguran semasanya pula mencapai hampir 10 peratus. Ini bermakna sepanjang pemerintahan Mubarak, rakyat tidak begitu dipedulikan sehingga kegelisahan rakyat dimanifestasikan melalui demonstrasi massa.

Satu lagi persoalan yang bermain di fikiran kita ialah siapakah yang memimpin dan menerajui kebangkitan rakyat Mesir itu. Mungkinkah Ikhwanul Muslim atau ada parti atau gerakan yang lain?

(sumber: http://www.azhar.cz.cc/2011/02/kemelut-mesir-bimbangkan-as.html)


Mohon kita ambil iktibar dengan petanda dunia semakin di penghujung usia. Menuggu masa untuk meletuskan kemarahan kepada kita, khalifah di muka bumi ini. Kita yang semakin hilang sikap keadilan dan kebijaksanaan memimpin dunia..

Wallahua'lam..

No comments: