Dec 5, 2010

Pabila Seorang Mak Bermain Badminton..

Assalamualaikum wat sume yg bertandang ke blog ana ni..

Sepanjang cuti sem ni mcm2 aktiviti gak la yg ana wat kat umah, even takde pg merayap ke mane2 sgt. Antara aktiviti2 yg ana lakukan spt berikut (huhu..mcm tulis surat la plak.):
1)Menjadi baby sitter/nanny.
2)Mengemas umah tiap2 hari. (tp kdg2 ngelat gak..haha..)
3)Memasak. (sehinggakan da di tegur oleh mak dan nenek yg ana da tibe masenye bole kahwin..wawa..)
4)Membasuh (baju sgt la byk sbb rmai sgt ada kat umah ni,lagi2 musim hujan..huhu..)
5)Makan. (haha..ni mmg aktiviti yg xle tggl, cume semakin aktiv plak bile ramai budak2 kat umah sampaikan ana sronok makan ramai2.hehe..)

dan terakhir skali 6) Bermain badminton.hehe..


Berbalik kpd tajuk entry, ana dgn adik2 sronok sgt dpt main badminton time cuti ni.coz da lame sgt tak main..hampirkan tiap2 hari gak la...tibe pada 1 hari ni, mak ana nak plak join. kami mmg sgt2 terkejut gak la sbb tak pnah tgok melainkan time ana kecik2 dlu..da tak ingat da ape gaye mak ana main..huhu

So, bile mak da start main, kami pn ternganga la coz mak pukul slow and ayu jerk, tp mantap!huhu..bkn kuak kupu-kupu mcm lindan tu (cane ek eja name pemain malaysia tu?huhu..). Mak main mcm gaye pemain akrobatik gak la..lentik2 sikit kaki bile nak hantar bola..hehe..yg bestnye bola slow tp jauh je bola tu pegi..huhu..


Tak dapat lak ana nak masukkan gmbar gaya mak ana main badminton..huhu..tapi rase kagum la dengan mak ni.serba boleh..hehe..

Rase tu je kot nak cite..hehe..pape pun rase sronok sgt cuti sem kali ni coz leisure aktivit byk even takda pegi ke mane2..

Wassalam..

2 comments:

NURUL ATIQAH BINTI RAYAH said...

cik,
lin dan tu pemain china..
chong wei baru pemain msia..
cik amy nih..main hentam je ek?
haha..~

Amy Natasha Adam said...

hahahaha...i ni bkn ape..kdg2 i main skong je sape2..xtaw ngara mane...wawa....